6 d’agost de 2011

El còmic: recurs didàcticEl còmic és un recurs didàctic lingüístic i artístic molt ric per utilitzar a l'aula des d'Educació Infantil fins a Secundaria. Permet als alumnes comunicar-se i expressar-se mitjançant les imatges i el text, així com treballar l'ortografia, el lèxic i les estructures morfosintàctiques tant en la lectura com en la elaboració.

Amb l'ajuda de moltes aplicacions i recursos en línia hi ha moltes maneres d'aprofitar la motivació dels còmics per ajudar els alumnes en els aprenentatges.

També són una gran eina per crear activitats i material  per a mestres i educadors.

CREADORS DE CÒMICS A LA XARXA
A la xarxa podem trobar moltes aplicacions i pàgines web que ens deixen crear còmics de diferent dificultat o complexitat. Els recursos que ofereixen per fer el còmic, com imatges, fons, efectes, lletres... varien d'una aplicació a una altra.
Alguns creadors et deixen fer el còmic, guardar-lo i imprimir-lo sense registrar-se. D'altres et deixen crear el còmic però en el moment de guardar-lo o imprimir-lo has de registrar-te. Un truc per poder guardar-los sense registrar-se és fer una captura de pantalla i guardar-lo com a imatge.
Hi ha també creadors en línia, normalment els que tenen més recursos, que t'has de registrar per poder fer el còmic.

Una altra aspecte que s'ha de tenir en compte a l'hora d'escollir el creador de còmics és el tipus de lletra que ofereixen per escriure el còmic. Hi ha tipus de fonts que no accepten accents ni lletres que no formin part de l'abecedari anglès-americà.

Registrar-se per crear i guardar i/o imprimir els còmics
Crear sense registre, registrar-se per guardar i/o imprimir els còmics

No necessita registre per crear i guardar i/o imprimir

Publica un comentari a l'entrada

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search