20 de setembre de 2015

Com instal·lar fonts o tipus de lletraEls ordinadors, tablets i mòbils porten ja instal·lades un número determinat de fonts o tipus de lletra.

Si en volem utilitzar de diferents haurem de instal·lar-les primer en el nostre dispositiu. A la xarxa podem trobar una gran varietat de tipus de lletres, des de fonts manuscrites fins a fonts formades per símbols o gràfics, anomenades dingbats.

Hi ha molts llocs on podeu descarregar fonts classificades per categories. Uns dels més coneguts, i que us recomano, són DaFont,  Fontspace, FontSquirrel, 1001FreeFonts. Fent cerca a la xarxa en podeu trobar molts més.

Hem de tenir en compte, quan descarreguem una font, que no totes contenen tots els caràcters d'escriptura. Algunes no tenen caràcter accentuats, números, puntuacions o caràcters especials. Per poder saber si la font té tots els caràcter que necessitem, normalment, el lloc web ens mostra una imatge amb tots els caràcter que conté.

Un cop hem triat la font que volem instal·lar, la descarreguem al nostre dispositiu. Si està comprimida (fitxers .zip, .rar, per exemple), primer l'hem de descomprimir. Els fitxers de font més usuals tenen extensions tipus .ttf i .otf, per exemple roboto.ttf. Aquests són els fitxers que hem d'instal·lar al nostre dispositiu.

INSTAL·LAR FONTS EN DISPOSITIUS WINDOWS

Windows 10, 8 i 7

Doble clic sobre el fitxer de la font. S'obra una finestra amb la visualització de la font. Dalt a l'esquerra hi ha dos botons: imprimir i instal·lar. Cliquem instal·lar. Podria ser que es demanés algun permís d'administrador. Si utilitzem un compte administradors donem el permís i ja tenim la font instal·lada.

Qualsevol versió de Windows

Copia els fitxer de fonts dintre de la carpeta Fonts, normalment C:\Windows\Fonts. També si pot accedir a través del menú d'inici - Tauler de Control - Aparença i temes - Fonts.


INSTAL·LAR FONTS EN DISPOSITIUS  AMB MAC OS X

Mac OS 10.3 o superior

Doble clic en el fitxer de la font. S'obra una finestra. Clicar el botó de sota a la dreta on diu instal·lar font.

Qualsevol versió de Mac OS 

Copia els fitxers de fonts dintre de /Library/Fonts (Per tots els usuaris) o dintre de /User/El_teu_nom_usuari/Library/Fonts (només per a tu).


INSTAL·LAR FONTS EN DISPOSITIUS IOS (IPAD I IPHONE)

Els dispositius mòbils no permeten instal·lar noves fonts de forma directe. Necessitem d'una altra aplicació que les instal·li. AnyFont i FondFont són aplicacions per l'iphone i l'ipad que fan aquesta funció. El preu d'AnyFont és de 1.79 euros. i el de FondFont 0.99 euros.


Publica un comentari a l'entrada

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search